We helpen je graag verder Chat met ons

Het beste kassasysteem voor jouw snackbar of cafetaria: 5 aandachtspunten

Nieuws

Een kassasysteem voor je snackbar of cafetaria waarmee klanten in de trein naar huis al eten bij je kunnen bestellen? Een overzichtelijk keukenscherm waar alle bestellingen logisch worden gegroepeerd?

Het beste kassasysteem voor jouw snackbar of cafetaria is er niet alleen om je klanten beter te helpen; deze zorgt ook voor een gestroomlijnde, efficiënte dienstverlening én meer winst.

Een kassasysteem in je snackbar: 1 oplossing voor 3 zones

Een kassasysteem is meer dan alleen een apparaat om bestellingen op te nemen. Het is een moderne toepassing om je complete bestelproces te stroomlijnen en efficiënter te maken.

Als je je gaat verdiepen in deze kassasystemen, dan wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 zones. De benodigdheden in elke zone zijn anders. Het beste kassasysteem brengt deze 3 zones bij elkaar in één totaal pakket.

1. Buiten je snackbar

Je klanten kunnen hun bestelling al plaatsen voordat ze in je snackbar aanwezig zijn. Jij maakt het vervolgens klaar en zij halen het op. Klanten bestellen op afstand via een app of via je website. Wil je dit nog gemakkelijker maken, dan zorg je voor een integratie met bestel apps, zoals Deliveroo, Thuisbezorgd.nl of Uber Eats.

2. Vóór de balie

De mogelijkheden met een kassa in de snackbar zelf zijn groot. Klanten bestellen via hun mobiele apparaat, een tablet of bestelzuil. Er zijn QR-codes waarmee ze direct op de juiste pagina terecht komen. Je hebt een digitale prijslijst aan de muur, zodat klanten in de rij al bepalen wat ze willen eten. Via het afhaalscherm zien ze wat de status is van de bestelling en wanneer deze klaar is.

3. In de keuken

Dit alles kan alleen goed werken als je in je keuken ook een scherm hebt waar alle bestellingen overzichtelijk en op de juiste volgorde worden weergegeven. Alle belangrijke informatie wordt getoond en je ziet direct welke bestelling wanneer moet worden opgepakt.

Het kassasysteem in je snackbar achter de balie communiceert met je andere systemen en geeft je klanten compleet inzicht in de voortgang van hun bestelling. Het vertelt je medewerkers in de keuken wat al gedaan is en wat nog gedaan moet worden.

Let hierop als je een kassa voor je snackbar of cafetaria gaat kopen

Ook al zijn dit 3 verschillende zones, met het ideale kassasysteem voor jouw snackbar sluiten deze naadloos op elkaar aan. Hoe kies je de beste kassa voor jouw snackbar? Let op deze 5 aandachtspunten en je vindt een kassasysteem dat bij je past.

1. Wat sluit aan bij jouw klanten en snackbar?

Een volledig geïntegreerd systeem waarmee jouw klanten op afstand bestellen, via QR-codes je menu vinden en via een scherm in contact staan met je keuken past natuurlijk helemaal in deze tijdsgeest. Maar past dit type kassa ook bij jouw snackbar?

Het is goed mogelijk dat jij volledige vernieuwing zoekt. Je hebt een moderne zaak, met een strakke uitstraling en een innovatieve werkethiek. Maar wil je een nieuwe kassa voor je ouderwetse snackbar, krijg je veel oudere klanten en straalt je zaak nostalgie en traditie uit, dan is een dergelijk systeem misschien veel te futuristisch.

Gelukkig kan je bij veel leveranciers een kassasysteem voor jouw snackbar op maat samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor de optie om met app en via de bekende platforms bestellingen te ontvangen, installeer een digitale prijslijst en een duidelijk keukenscherm, maar behoud het persoonlijke contact met je klanten achter de balie door niet alles te moderniseren.

2. Wat kan er bij jou efficiënter?

Eén van de grote voordelen van een kassasysteem in jouw snackbar is dat deze de efficiëntie zal vergroten. Vraag jezelf af wat er bij jou efficiënter kan. Dit is waar je uiteindelijk winst behaalt. Een nieuwe kassa in je cafetaria moet je ook geld besparen. Enkele voorbeelden leggen dit beter toe:

  • Een digitale prijslijst heeft verscheidene voordelen. Verander je je menu of de prijs van een maaltijd, dan is dat gemakkelijk aangepast. Je klanten kunnen in de rij al besluiten wat ze willen bestellen. De schermen gebruik je ook om reclameboodschappen een aankondigingen op te tonen. Verhuur deze plekken en je hebt extra inkomen.
  • Een overzichtelijk keukenscherm vertelt je medewerkers op welke volgorde alles moet worden klaargemaakt. Je groepeert de bestellingen zo dat iedereen een taak krijgt en altijd wat te doen heeft. Hoe efficiënter ze werken in de keuken, hoe meer bestellingen je afhandelt per uur.
  • Staan klanten soms lang bij de kassa van je snackbar in de rij? Lopen ze weg als ze zien dat het druk is binnen? Geef ze dan een alternatieve manier om te bestellen, bijvoorbeeld via een bestelzuil binnen of een app.

3. Welke dienstverlening verwacht jij zelf?

Een nieuwe kassa in je snackbar kost geld. Daar staat tegenover dat een perfect afgesteld systeem juist jouw winst zal vergroten. Jij doet een investering en daar mag je verwachtingen bij hebben. Er zijn leveranciers die je volledig ontzorgen en vaak heb je de keuze.

De goede ontwikkelaar van het kassasysteem in jouw snackbar biedt minimaal de volgende diensten aan:

  • Installatie, plaatsing en duidelijke instructies aan alle medewerkers.
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat, zowel tijdens het aankoopproces als nadat de kassa in je snackbar is geïnstalleerd.
  • Regelmatige updates van het systeem, voor continue verbetering.
  • Een toegankelijke helpdesk voor als de kassa in je snackbar eenmaal draait.
  • Onderhoud van het systeem.

4. Wat is je budget?

Het is niet goedkoop om een nieuwe kassa in je snackbar te laten installeren. En helemaal als jij kiest voor een compleet geïntegreerd en modern systeem, dan zal dat wat kosten. Het is de bedoeling dat dit systeem jouw efficiëntie en dus inkomsten vergroot, maar het moet je niet eerst in financiële problemen brengen.

Neem daarom even de tijd om allereerst te bepalen wat je zelf kunt uitgeven en om vervolgens te bekijken wat je daarmee kunt krijgen. Dat doe je door offertes op te vragen. Vergeet ook niet de kleine nieuwe aanbieders te raadplegen. Daar vind je vaak uitstekende producten en persoonlijke dienstverlening zonder het hoge prijskaartje van een gerenommeerde firma.

5. Ga met niets minder dan maatwerk akkoord

Iedere snackbar is anders. Dit weet jij maar al te goed. De kassa in het ene snackbar zou de dienstverlening in een andere volledig in de war brengen. Alleen als je voor maatwerk kiest krijg je een kassa die bij je snackbar past en waarmee jouw snackbar verbetert. Dat houdt in dat je een leverancier kiest die uitgebreid met je in gesprek gaat, die de moeite doet om jouw snackbar te leren kennen en die proactief meedenkt met wat jouw unieke omgeving nodig heeft.

Op die manier krijg je software met de juiste instellingen en mogelijkheden, krijg je de hardware die bij jou een uitkomst biedt en een dienstverlening waar je vanaf het begin van profiteert.

Wat is de beste kassa voor jouw snackbar of cafetaria?

Er worden allerlei oplossingen aangeboden waarmee je jouw volledige bestelproces optimaliseert. Dat geldt voor elke schakel binnen het proces, vanaf het eerste contact met de klant tot deze een trouwe gast is geworden. Maar een complete reorganisatie is niet altijd het beste voor jouw snackbar.

Wat vooral belangrijk is, is dat je een kassa voor je snackbar aanschaft waarmee je het leven van je medewerkers en klanten verbetert. Soms is dat alleen een bestelzuil, andere keren is dat een volledig gemoderniseerd systeem. Bij alle bovenstaande aandachtspunten staat jouw snackbar centraal.

Let op deze aandachtspunten en de nieuwe kassa in je snackbar levert winst op. Niet alleen financieel, maar ook in de gebieden van efficiëntie en (klant)tevredenheid. En dat is waar je het uiteindelijk elke dag voor doet.

Gepost op

27 Okt 2022

Gepost door

Pim