We helpen je graag verder Chat met ons

Het beste restaurant kassasysteem en software kiezen: 5 punten om op te letten

Nieuws

beste restaurant kassasysteem kiezen

Er is tegenwoordig zoveel mogelijk op het gebied van restaurant kassasystemen. Automatische reserveringen, tijdelijke aanbiedingen en een feilloze communicatie tussen keuken en terras zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Het ideale kassasysteem in jouw restaurant is er om je klanten beter te helpen, maar ook om jouw dienstverlening efficiënter te maken en je winsten te vergroten.

Denk jij eraan om jouw restaurant kassa software en kassasysteem te vernieuwen? We bespreken eerst de mogelijkheden en vervolgens de aandachtspunten om op te letten.

Een nieuw kassasysteem in jouw restaurant: dit is mogelijk

Het automatiseren en vernieuwen van het kassasysteem in jouw restaurant betekent gelukkig niet automatisch dat je het persoonlijke contact met je gasten kwijtraakt. Moderne software maakt het mogelijk om dit exact in te richten zoals past bij jouw restaurant. Eigenlijk krijg je dus een op maat gemaakte oplossing, die aansluit bij de sfeer die jij uitstraalt.

Wat zijn de mogelijkheden als je investeert in nieuwe restaurant kassa software? Deze voorbeelden geven je een idee van wat dit voor jouw restaurant kan betekenen.

1. Dienstverlening op afstand

Je klanten maken vaak al contact met je voordat ze in je restaurant verschijnen. Het systeem dat je gebruikt voor je reserveringen kan volledig worden geautomatiseerd of gedeeltelijk. Een online reserveringssysteem is helemaal van deze tijd en eventueel gebruik je daar QR-codes bij. De reserveringen komen automatisch en logisch in je systeem te staan. Door aanbetalingen te vragen, verminder je het aantal no-shows aanzienlijk.

Ook als je een afhaalgedeelte hebt zal deze vernieuwde restaurant kassa software jou en je klanten helpen. Zij kunnen op afstand bestellen, eventueel al (aan)betalen en ze krijgen een berichtje met wanneer het klaar is om opgehaald te worden. De kansen die zich voordoen om samen te werken met bezorgdiensten zoals Uber Eats en Thuisbezorgd.nl worden snel duidelijk.

2. De dienstverlening op de vloer

Ook op je terras en in je restaurant zelf stroomlijn je je dienstverlening met een nieuw restaurant kassassysteem. Zonder op een serveerder te moeten wachten, kunnen je klanten hun bestelling zelf indienen via QR-codes of een bestelpaal. Dit is handig als je een personeelstekort hebt en je je eters toch de mogelijkheid wilt bieden tijdig hun bestelling door te geven.

Door dit te automatiseren, kan je ook tijdelijke aanbiedingen toevoegen, bijvoorbeeld alleen in de ochtend of juist net voor etenstijd. Heb je een bepaalde dagaanbieding, dan hoef je deze niet elke keer in te voeren. Dit maakt de dienstverlening in het restaurant sneller, gestroomlijnder en aanzienlijk minder ingewikkeld.

3. In de keuken

Uiteraard is je nieuwe restaurant kassa software weinig waard als dit niet allemaal ook naar de keuken wordt gecommuniceerd. Daar staan een printer en een scherm opgesteld waarop op een logische manier wordt weergegeven wat er moet worden klaargemaakt en wanneer. Bestellingen voor afhalen die later die dag worden opgehaald komen pas naar voren wanneer ze relevant zijn.

Vanaf de kassa, de opnameapparaatjes en de online oplossingen komt alles binnen bij de keuken en wordt het gegroepeerd op een manier die werkt voor jou en je personeel. Je gasten krijgen hun eten en drinken tijdig en op de juiste volgorde.

Aandachtspunten als je restaurant kassa software en hardware gaat kopen

De bovenstaande voorbeelden beschrijven goed wat er mogelijk is. Uiteraard is het volledig aan jou welke van deze diensten je afneemt. Misschien wil je de bezoekers van je terras meer opties geven, terwijl je het binnen in het restaurant gedeelte juist houdt zoals het is. Het mooie van dit soort kassasystemen voor je restaurant is dat jij bepaalt wat je wel en niet automatiseert. Zo behoud je het persoonlijke contact met je klanten, maar verbeter je de dienstverlening.

Spont kassasysteem

Het is tijd om je te verdiepen in nieuwe restaurant kassa software en hardware die past bij jouw onderneming. Door op de onderstaande punten te letten, pas je dit exact aan op jouw unieke wensen en behoeften.

1. Wat past bij wat jouw restaurant uitstraalt?

Of je nu een modern fusion restaurant runt, een ouderwetse brasserie of een klassiek Italiaans restaurant; iedere onderneming is anders. Jouw huisstijl is uniek en je kassasysteem moet daar ook bij passen. In een traditionele omgeving zal een bestelpaal vreemd staan en ook weinig worden gebruikt. Dit is immers niet waar de restaurantgasten voor bij jou komen?

Denk aan je huisstijl, aan je gasten en aan je dienstverlening. Welke mate van automatisering past daarbij? Vraag jezelf af welke opties aansluiten bij jouw restaurant en wat je gasten van je zijn gaan verwachten. Je past je restaurant kassasysteem daarop aan.

2. Waar is ruimte voor verbetering?

Als eigenaar van een restaurant weet je waarschijnlijk maar al te goed waar alles soepel loopt en waar ruimte is voor verbetering. Het zijn de processen die efficiënter kunnen, waar jij je winst behaalt. Het voordeel van een goed nieuw kassasysteem in je restaurant is namelijk ook dat je daar geld mee kunt verdienen.

Vraag je dus af wat gestroomlijnd kan worden. Waar zal efficiëntie een groot verschil maken? Misschien besteedt je personeel te veel tijd aan het antwoorden van de telefoon voor reserveringen en bestellingen. Automatiseer dit met nieuwe restaurant kassa software en ze hebben meer tijd om door te brengen onder je gasten.

3. Wat heb je nodig van de leverancier?

De leverancier van je restaurant kassa software en hardware biedt zelf ook diensten aan. Een nieuw kassasysteem in je restaurant laten plaatsen is niet goedkoop en daar mag iets tegenover staan. Jij ontzorgt je eters, maar jij mag ook een bepaalde mate van ontzorging verwachten.

Welke diensten kunnen leveranciers van kassasystemen bieden? Je kunt dan denken aan de volgende opties.

  • Een uitgebreide kennismaking. Ze verdiepen zich in jouw onderneming, in je processen en stellen een restaurant kassasysteem voor dat daarbij aansluit.
  • Ze komen de hardware en software in je restaurant installeren en geven je personeel een duidelijke demonstratie van hoe het werkt.
  • Als er iets defect raakt, zijn ze beschikbaar en sturen ze snel een monteur om het te repareren.
  • Ook onderhoud van het systeem kan vallen onder het dienstencontract dat je afsluit.
  • Ze zorgen ervoor dat het systeem regelmatig wordt voorzien van updates. Ze streven naar 100% uptime en continue verbetering en innovatie.

4. De kwestie van budget

Een factor die dit alles sterk beïnvloedt is het budget dat je voor een dergelijk nieuw kassasysteem voor jouw restaurant kunt vrijmaken. Het systeem zal je op de lange termijn geld besparen, maar je hebt nu eerst de middelen nodig om het te kunnen financieren.

Ga daarom naar verschillende aanbieders van restaurant kassa software en hardware. Vraag ze om offertes en beoordeel wat je in ruil voor je geld krijgt aangeboden. Kleine en nieuwe leveranciers bieden je soms de beste prijzen en de meest persoonlijke dienstverlening.

5. Maatwerk, zodat jouw uitstraling niet verloren gaat

Het ene restaurant zal meer automatisering zoeken dan het andere. Daarom is het zo belangrijk dat de leverancier van de restaurant kassa software en hardware jouw identiteit continu waarborgt. En met dit soort producten is dat ook mogelijk.

Standaard software kan zo worden ingesteld dat het exact aansluit bij wat jij specifiek nodig hebt. Een proactieve leverancier die de moeite neemt om jouw onderneming te leren kennen zal je een oplossing bieden die je onderneming verbetert, maar niet verandert.

Restaurant kassasysteem en software

Het beste kassasysteem voor jouw restaurant

Het is nu wel duidelijk dat er van alles mogelijk is, of je nu je volledige restaurant laat automatiseren of alleen een gedeelte daarvan. Door te kiezen voor een passend en op maat gemaakt restaurant kassasysteem, verlies je het persoonlijke contact met je klanten niet. In tegendeel, je maakt meer tijd vrij voor jezelf en je personeel om dit gevoel juist te versterken.

Op de lange termijn zal de beste restaurant kassa software en hardware je geld besparen. Je wordt efficiënter, je dienstverlening verbetert en je klanttevredenheid gaat omhoog. En dit zijn exact de resultaten waar jij, als restauranthouder, elke dag naar streeft.

Gepost op

27 Okt 2022

Gepost door

Pim