We helpen je graag verder Chat met ons

Duurzaam weekend festival in November

Nieuws

Even bijpraten met… Rivka van den Berg (27), sinds april community manager bij De Duurzame Week, die afgelopen zomer in Utrecht en dit najaar in Den Bosch wordt georganiseerd. En als het goed gaat in nog veel meer gemeentes, die duurzaamheid omarmen als belangrijk thema… 


Wat is het leukst aan de Duurzame Week, vind je?

Het verhaal wat we met elkaar vertellen! Er zijn veel duurzame ondernemers en mensen die zich hard inzetten voor een duurzamere wereld. Deze verhalen geven wij een podium en verbinden wij aan mensen die verdieping in deze thema’s zoeken, of aan mensen voor wie het nog nieuw is.
Daarnaast vind ik de organisatiestructuur heel waardevol. We werken met 50 a 60 vrijwilligers die vanuit intrinsieke motivatie voor ons werken. Een super divers team dat zich keer op keer zich hard inzet voor een tof programma.

Wat is De Duurzame Week precies?


De stichting is in 2016 gestart door Margit Végh. Duurzame Week – Green Up Your Life is een organisatie die mensen helpt hun (werk)leven te verduurzamen. We geven antwoord op de vraag hoe je dit zoal aan kunt pakken. Dat doen we via blogs en activiteiten – zoals evenementen, lezingen en presentaties – die we samen met partners en opdrachtgevers organiseren. Daarmee krijgen bezoekers praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt. Dus met de Duurzame Week leer je meer over duurzaam zakendoen en tegelijkertijd is er een boel plezier, inspiratie en interactie. Denk aan food, drinks, muziek, workshops en entertainment.


Zoals in Utrecht dus afgelopen zomer?


Ja precies! We hebben met de Duurzame Week alle ondernemers een podium gegeven, waarmee ze in beeld konden brengen waar Utrecht mee bezig is op duurzaamheidsgebied. Dat blijkt een heleboel te zijn. Zo kon je er informatie vinden over energietransitie en ook hoe je een geveltuin aanlegt om je leefomgeving te vergroenen. Dus het aanbod was behoorlijk divers. Dat maakt het zo leuk.

Goed gegaan? 


Ja, absoluut. Ten eerste hadden we fantastisch weer, ten tweede was Neude – niet voor niets wereldberoemd uit Monopoly – het centrale punt van het evenement, waardoor we een boel extra bezoekers en passanten hebben getrokken. En ten derde was dit voor het eerst weer een live evenement – waar mensen echt zin in hadden. Dus we hebben echt een heleboel bezoekers gehad deze dagen, ruim 5000! Super natuurlijk, maar we moesten wel zorgen goed rekening te houden met de coronamaatregelen. Bezoekers mochten bijvoorbeeld niet aan de bar bestellen. 


Rivka (links) druk in de weer

Goed om te horen. En?

Het werkte echt helemaal prima, meteen bij de start al. En volgens mij hebben we totaal geen problemen gehad terwijl het dus echt behoorlijk druk is geweest. We hebben 5137 bezoekers geteld.Het systeem van QR codes begrijpen mensen gelukkig inmiddels. Dat is dan weer een mooi voordeel van deze tijd! Wat ik hier wel aan mis is het persoonlijke contact tijdens de bestelling. Gelukkig zijn er toch altijd bezoekers bij die er hulp bij nodig hebben, dus daarmee heb je goed en leuk contact, op 1,5 meter uiteraard.

En wat ik ook leuk vind aan Spont is dat je er de naam van de persoon mee ziet die de bestelling heeft geplaatst. Dus als wij aan kwamen lopen met een vol dienblad dan riepen we hardop voor wie de bestelling bedoeld was. Dan krijg je heel vrolijke en verraste reacties. Top, natuurlijk, voor de sfeer!


Dus in Den Bosch van 5 tot 7 november ga je er weer mee aan de slag?Ja dat zijn we wel van plan. 


Bekijk duurzameweek.nl site

Gepost op

24 Aug 2020

Gepost door

Annelies