We helpen je graag verder Chat met ons

Je boekhouding actueel; ook als het internet je in de steek laat

Nieuws

Het grote voordeel van een modern kassasysteem is dat alle componenten met elkaar communiceren. Een order op de bestelzuil wordt automatisch doorgezet naar het keukenscherm en het afhaalscherm. Je voorraad wordt direct ook bijgewerkt zowel als je boekhouding. Medewerkers lopen rond met één handheld apparaat waarmee ze bestellingen opnemen en betalingen doorvoeren. Hoe moderner, hoe sneller en efficiënter.

Een nadeel van dit systeem is dat deze synchronisatie tussen de draadloze apparaten en de hoofdkassa wegvalt als het internet ermee stopt. Wat er tijdens deze periode gebeurt moet in de ergste gevallen handmatig worden bijgehouden. Is je verbinding weer in de lucht, dan maak je je administratie zelf weer actueel.

Tijdens zo’n storing ben je als entrepreneur dus eigenlijk blind. Je kunt niet zien hoe de financiën er daadwerkelijk voor staan, welke gerechten het meeste winst maken en welke ingrediënten bijna op zijn. Hoe kan je dan de juiste beslissingen maken?

Het belang van een goede boekhouding

In het boekhoudsysteem van Spont zie je zelfs op ingrediënt-niveau wat de winstmakers zijn. Je weet welke gerechten het meeste opleveren en welke opties je beter van je menu verwijdert. Het geeft je inzicht in de punten waar je het hoogste op scoort. Met die informatie koop je in en stel je je menu samen. Je bepaalt zelfs welke gerechten je waar plaatst op je menukaart. Zo optimaliseer je je inkomsten en uitgaven.

Een goede boekhouding is dus erg belangrijk als je zoveel mogelijk winst wilt binnenbrengen. En daardoor is een storing ook zo vervelend. Je moet wachten tot alles weer actueel is voordat je goede beslissingen kunt maken.

Je boekhouding altijd actueel

Voor je medewerkers en klanten is een internetstoring om andere redenen vervelend. Voor jou is het vooral de onwetendheid over hoe je ervoor staat. Deze onzekerheid verdwijnt als je investeert in een kassasysteem van Spont. Als enige in de Benelux werken wij samen met Ditto en verkopen we een compleet kassasysteem dat altijd communiceert. Ook als het internet dat niet doet.

Hoe werkt dit? In het geval van een storing valt je systeem terug op het Ditto Intelligent Edge Platform. Dit is een netwerk waar al je apparaten op zijn aangesloten en dat communicatie en synchronisatie van het internet overneemt. Bestellingen worden doorgevoerd in je boekhouding, omdat deze tijdelijk op een offline database worden opgeslagen. Ook draadloze betalingen kunnen gewoon plaatsvinden en doorgevoerd worden.

Op het moment dat je WiFi weer terugkomt, wordt alles automatisch overgezet naar je online database en is het alsof de storing nooit heeft plaatsgevonden.

Het perfecte boekhoudsysteem bestaat niet…

Met het boekhoudingsprogramma van Spont heb je al een stapje voor. Je brengt alles in kaart en dat realtime. Zo kan je de database altijd de juiste vragen stellen en krijg je een duidelijk inzicht in je cijfers. Zoals eerder al aangegeven is die informatie zelfs voor losse ingrediënten beschikbaar. Uiteraard wordt dit regelmatig geback-upt en wordt je data beveiligd opgeslagen in de Europese Unie.

Voeg daar een ondersteuning van Ditto aan toe en je hebt een perfect boekhoudsysteem. Deze staat altijd tot je beschikking om terug te kijken naar wat je gedaan hebt, om de huidige situatie in kaart te brengen en om voorspellingen te maken die gebaseerd zijn op actuele informatie.

Modernisering betekent dus niet langer dat je afhankelijk bent van een goede internetverbinding.

Investeer in Spont

Een kassasysteem van Spont met Ditto Intelligent Edge Platform ondersteuning verdient zichzelf dus snel terug. Vanaf dat moment gaat je efficiëntie, en dus je winst, omhoog. Bekijk ook onze andere producten die een zo efficiënt mogelijke dienstverlening garanderen, zoals onze bestelzuil, handhelds en QR-code oplossingen.

We nodigen iedereen uit om contact op te nemen en onze oplossingen te bespreken. Indien gewenst komen we dit zelf demonstreren op locatie. We hebben een primeur in de Benelux, dus wees je concurrenten een stapje voor!

Gepost op

02 Apr 2023

Gepost door

David